Juhtúrós töltött burgonya
Hozzávalók : 20 db kisebb méretű burgonya, 25 dkg juhtúró, 1 dl tejföl, 20 szelet bacon szalonna, kapor, petrezselyem, őrölt bors, só.
Elkészítés: a burgonyát enyhén sós vízben héjastól megfőzöm, ügyelve arra, hogy ne főjön szét. Hagyom kicsit kihűlni. Közben összekevertem a juhtúrót a tejföllel, a kaporral, a petrezselyemmel, őrölt borssal, sóval fűszerezem. Kellemesen fűszeres, de jól kenhető masszára van szükség. A burgonyákat félbevágom, mindkét felét besózom.
Karalábévájóval ( vagy kávéskanállal ) kicsit kiszedem a belsejét, óvatosan, hogy össze ne törjön a burgonya. Mindkét felébe teszek a juhtúrós masszából, összeillesztem a burgonyákat, majd egy szelet baconnal betekerem. Jénaiba sorakoztatom őket, melléteszem a belsejéből kivájt burgonyát is, előmelegített sütőben szép pirosra sütöm.
Rántott Medve sajt
Mivel nagy sajtimádók vagyunk, már régóta ki akartam próbálni milyen lehet a „kocka” sajt rántva.
Nálunk most téliszalámis készült, de természetesen bármilyen ízben elkészíthető.
A panírozás elején ( a liszt előtt ) mártsátok egy pillanatra vízbe, hogy a liszt rá tudjon ragadni. Duplán paníroztam.
Forró olajban pár perc alatt kész. Frissen fogyasszátok.
Várom a véleményeket, kinek hogy ízlett? :)
Rántott gombafejek csirkemájjal töltve
Rántott gombafejek csirkemájjal töltve
A gombafejeket tisztítsuk meg és szedjük ki a szárát. A szár helyén sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg majoránnával a gombánkat. A májat készítsük elő, és vágjuk akkora darabokra, amekkorát a gombánkba be tudunk tölteni. A szokásos módon panírozzuk be és forró olajban süssük ki.
Készíthetjük úgy is, hogy resztelt májat készítünk a nagyon apróra vágott csirkemájból és azt töltjük a gombába.
Könnyen elkészíthető, mégis különlegesebb mint a sima rántott gomba.
Betöltve :
Panírozva :
Tálalva :
|